Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee arrestaties na aantreffen balletjespistool

Gepubliceerd op:

Waspik - De politie heeft zondagmiddag een zwart balletjespistool in beslag genomen. Het werd in de ouderlijke woning overhandigd door een 15-jarige jongen uit Waspik. Hij en een 17-jarige jongen uit Waalwijk werden aangehouden ter zake verboden wapenbezit.

De politie kreeg zondag 17 januari 2021 omstreeks 14.20 uur een melding dat er een overval zou hebben plaats gevonden in Waspik. Daarbij was een vuurwapen gezien. De agenten namen de melding erg serieus en trokken hun zware schietvesten aan. Bij het tunneltjes aan de Blokenweg hoorden de agenten van enkele jongeren dat twee jongens op een scooter een pistool op hen hadden gericht. Hierop zijn de agenten naar de woning van de 15-jarige knul gegaan. Hij heeft een zwartkleurig balletjespistool aan de dienders overhandigd. De jongens verklaren beiden dat zij eerder op de dag wel met het pistool gespeeld hadden maar dat zij het niet hadden meegenomen op de scooter. De jongens gaan naar Bureau Halt.

Nepvuurwapens zijn verboden!

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. In Nederland zijn alle namaakvuurwapens verboden. Ook als ze groter of kleiner dan het echte wapen zijn of als ze een andere kleur hebben. Air-softwapens zijn imitatiewapens waarmee plastic balletjes afgeschoten kunnen worden. De meeste air-softwapens lijken op bestaande vuurwapens. Hiervoor moet men lid zijn van een airsoft-vereniging en 18 jaar jaar of ouder zijñ. Het wapen mag niet op straat getoond worden. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden waarbij de politie misschien zelfs moet schieten.