Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Beschoten woningen, molotovcocktails, diefstal en cybercrime in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Baarle-Nassau, Waalwijk, Bladel, Sprang-Capelle - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 25 januari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen aandacht voor twee beschietingen in Sprang-Capelle, een diefstal in Bladel, cybercrime en brandstichting met molotovcocktails in Baarle-Nassau.

Bureau Brabant

Molotovcocktails tegen woning gegooid

Op zondag 27 december worden er twee molotovcocktails tegen een huis aan de Nassaulaan in Baarle-Nassau gegooid. Op bewakingsbeelden zijn drie daders te zien die voor het huis langs lopen/rennen. Eerst wordt er een fles tegen het huis gegooid, die vat geen vlam. De tweede fles wordt even later gegooid. Die tweede vat wel vlam, een flink deel van de voorgevel staat even in de vlammen. Wij zoeken de daders!

Diefstal van elektrische fiets

Op vrijdag 27 november 2020 zette een vrouw haar elektrische fiets neer bij een supermarkt aan de Sniederslaan in Bladel. De fiets werd op slot gezet. Toen ze ongeveer 20 minuten later terug kwam, zag ze dat haar fiets weg was. Op de camerabeelden van de supermarkt is de diefstal vastgelegd.

Een man loopt naar de elektrische fiets die in de stalling staat, weet ‘m binnen no-time van het slot te krijgen, stapt er op en fietst er mee weg. Wie is deze man?

Duizenden euro’s buitgemaakt door phishing

In april 2020 ontving een vrouw uit Waalwijk een sms waarin stond dat haar bankpas bijna verviel. Ze klikte op de bijgevoegde link, maar had niet door dat het een valstrik was. Haar gegevens kwamen dus niet bij de bank terecht, maar bij criminelen. En die gingen daarmee aan de haal. Voor duizenden euro’s besteedden ze bij verschillende winkels. Een man die dus met het geld van een ander in een computerwinkel afrekende staat op beeld. Wij zoeken hem!

Woningen beschoten in Sprang-Capelle

Vorig jaar, in 2020, waren er in Sprang Capelle twee schietincidenten. Op donderdag 13 februari werd een huis aan de Nieuwevaart beschoten. Op 5 december werd in diezelfde straat een andere woning beschoten. We brengen de beschietingen als los van elkaar staande incidenten. Wel hoort de politie graag van getuigen of er mogelijk toch verbanden zijn.

De eerste beschieting gebeurde op donderdag 13 februari om 02.15 uur. De schutter en het schieten zelf hebben we helaas niet op beeld. Maar wel zeer waarschijnlijk zijn auto. Het is waarschijnlijk een soort bestelauto, eentje met een donkere strip aan de zijkant. Dan de tweede beschieting. Het is net zaterdag 5 december geworden, de dag van Sinterklaas. Het is iets over half twee ‘s nachts.  Op camerabeelden zien we een man op een fiets langzaam over een graspad fietsen, tegenover het huis van de beschieting. We zien de man uit het graspad komen en de weg opdraaien. Voor het huis haalt hij een pistool uit z’n jaszak en schiet vijf keer op het huis. En dan is het weer voorbij. De man fietst weg, in de richting van de Heistraat. Wie kan ons meer vertellen?

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.