Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen na ongeregeldheden oudjaarsnacht

Gepubliceerd op:

Delft - Na ongeregeldheden in de Oudjaarsnacht in de Van Kinschotstraat deed de politie een onderzoek. Omstanders gooiden zwaar vuurwerk naar de brandweer. Na een uitgebreid onderzoek hielden agenten vrijdagochtend 22 januari twee mannen, van 21 en 30 jaar uit Delft, aan voor betrokkenheid bij poging zware mishandeling.

Detailopname surveillancewagen

De nacht van Oud & Nieuw verliep onrustig in de Van Kinschotstraat. De brandweer en politie traden vanaf 23.00 uur tot in de vroege ochtend meerdere keren op om een vuurstapel te blussen, die steeds weer opnieuw werd aangestoken. Hierbij werd de brandweer een aantal keren bekogeld met zwaar illegaal vuurwerk. Er is door de brandweer aangifte gedaan van zware mishandeling.

Agenten hielden in de nacht al een aantal personen aan voor verschillende strafbare feiten. Een van de verdachten pleegde bij zijn aanhouding verzet, waardoor een agent licht gewond raakte.

Onderzoek
De politie deed een uitgebreid buurtonderzoek, sprak met getuigen, aangevers en keek camerabeelden uit. Het onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee Delftenaren. Beiden worden verdacht van poging zware mishandeling. Een van de twee verdachten wordt ook verdacht van vernieling.