Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood Els Slurink

Op 26 januari 2021 staat de uitzending van Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood van Els Slurink. De psychologe werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar probeerde de politie meermaals de zaak op te lossen. Tot op de dag van vandaag is niemand aangehouden. De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 21.20 uur op NPO1.

OV

Sinds 18 januari vraagt de politie op verschillende manieren, lokaal en landelijk, aandacht voor de zaak in de hoop mensen te bereiken die belangrijke informatie hebben. Eerder onderzoek naar cold cases toont aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan. De politie denkt daarom dat er personen moeten zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. De politie stelt nu alles in het werk om met die mensen in contact te komen. Informatie over de cold case is ook snel en eenvoudig te raadplegen via www.politie.nl/elsslurink.

Opsporing Verzocht

Een extra lange aflevering van Opsporing Verzocht besteedt op 26 januari aandacht aan de zaak. Daarin een reconstructie van de laatste dag van het leven van Els Slurink. Nabestaanden vertellen wie Els was en welke impact haar plotselinge overlijden nog altijd heeft. En uiteraard licht de politie de laatste stand van zaken in het onderzoek toe.

Beloning

De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader(s).

Informatie?

Vermoedt u wie Els om het leven heeft gebracht? Of heeft u andere informatie die misschien van belang kan zijn in het onderzoek naar haar dood? De kleinste stukjes informatie kunnen van belang zijn. Het is nooit te laat om te praten. Help nabestaanden uit hun onzekerheid. Bel de gratis Opsporingstiplijn 0800-6070 of mail naar coldcase@politie.nl. U kunt uw informatie desnoods anoniem delen door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Op het achterhouden van informatie over een strafbaar feit staat geen straf. U kunt deze informatie ook na jarenlang zwijgen alsnog delen. De coldcaserechercheurs gaan graag met u in gesprek.

Opsporing Verzocht: dinsdag 26 januari, 21.20 uur, NPO1.