Ga naar content

Vier jongeren gearresteerd voor oproepen tot rellen

Laatste update:

Goes - De politie hield maandag vier jongeren aan. Ze worden verdacht van het aanzetten tot rellen door berichten op social media te maken en te verspreiden. De politie wijst erop dat dit niet wordt getolereerd.

De politie kreeg zondagavond en maandag meerdere meldingen van alerte burgers die wezen op diverse oproepen op social media zoals Snapchat en TikTok. In deze berichten werd aangezet tot rellen in Goes. In de loop van maandag werden vier jongemannen in de leeftijd van 18, 19 (2x) en 21 jaar, allen afkomstig uit Goes gearresteerd. Het viertal werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden verhoord.

Ontoelaatbaar

De politie neemt deze zaak hoog op. Het is in dit tijdsbeeld ontoelaatbaar dat via social media opruiende teksten worden verspreid. De politie doet dan ook een dringend beroep om dit soort berichten te verwijderen. Doel van de aanhoudingen is duidelijk, namelijk kenbaar maken dat de politie weet wie er achter die accounts zitten en laten merken dat de politie dit niet tolereert. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De komende tijd is de Zeeuwse politie tevens alert en aanwezig om toezicht te houden.