Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

13 aanhoudingen bij illegaal gokken

Laatst gewijzigd op:

Den Haag - In een horecagelegenheid aan de Paviljoensgracht in Den Haag werden zaterdagavond 2 januari 12 personen aangehouden op verdenking van illegaal gokken, witwassen en identiteitsfraude. Ook werd er één persoon aangehouden nadat hij een poging deed in te rijden op een agent. De politie doet samen met de douane verder onderzoek.

inval, instap, spookbewoning, ondermijning, fiches, poker, kaarten, gokken, illegaal, ypenburg, den haag, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Bezoekers die eten kwamen afhalen bij de horecagelegenheid zouden zijn aangeboden om in een andere ruimte te gokken. Rond 20:30 uur betraden meerdere agenten het pand en troffen zij een speelruimte aan met tafels waarop speelkaarten en cash geld lagen.

Alle aanwezigen werden aangehouden op verdenking van illegaal gokken. Enkele aanwezigen worden ook verdacht van witwassen en identiteitsfraude. Tijdens het uitvoeren van de aanhoudingen, deed een van de verdachten een poging om met een scooter in te rijden op een agent. Hij is aangehouden voor poging doodslag. In totaal gaat het om 13 mannen met leeftijden van 15 tot 54 jaar. Zij zitten op dit moment nog vast en zullen vandaag worden gehoord. Ook krijgen zij allemaal een proces verbaal voor het overtreden van de corona maatregelen.

Getuigen gezocht
De politie doet samen met de douane onderzoek naar deze zaak. Heeft u informatie die het onderzoek kan helpen? Dan komen wij graag met u in contact. Bel 0900 8844 voor de politie. Liever anoniem blijven? Bel dan 0800 7000 voor Meld Misdaad Anoniem.