Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen geweldsincident

Gepubliceerd op:

Medemblik - De politie is op zoek naar getuigen van een geweldsincident op zaterdagmiddag op de Oostvaardershof in Medemblik. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De politie is met name op zoek naar foto- of filmbeelden. Deze zijn naar de politie te uploaden via www.politie.nl/upload.

Omstreeks 15.25 uur kreeg de politie melding van geluidsoverlast van gescheld en harde muziek in de omgeving van de Tornado. Korte tijd later werd gemeld dat de vermoedelijke veroorzaker op straat liep te zwaaien met een bijl. De politie ging ter plaatse en trof de man, een 28-jarige Medemblikker, op de Oostvaardershof. Toen de politie de man aan wilde spreken ontstond er een worsteling, waarbij een politieman meerdere malen in zijn gezicht werd geslagen. Een ter plaatse gekomen hondengeleider zette zijn diensthond Ringo in. Hierna staakte de verdachte zijn verzet.

De verdachte werd voor behandeling van zijn bijtwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens de fouillering van de man vond de politie twee grote messen in zijn kleding. Bij een onderzoek in de woning van verdachte trof de politie een bijl aan. De wapens zijn in beslag genomen.

2021020947