Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Een woningoverval, brandstichting en een drugslab in Bureau Brabant

Laatst gewijzigd op:

Tilburg, Nieuwendijk, Vught - Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 11 januari uw hulp bij het oplossen van ernstige misdrijven. We vragen aandacht voor een woningoverval in Tilburg, een brandstichting bij een auto in Vught en een drugslab in Nieuwendijk waarbij giftige dampen in de omgeving vrijkwamen.

Woningoverval in Tilburg

Op zaterdag 16 mei om 00.30 uur wordt een 30-jarige vrouw in haar huis aan de Ronald Holsthof overvallen. Ze is op dat moment alleen thuis. Ze heeft net een aantal vriendinnen uitgezwaaid als er kort daarna op de voordeur wordt geklopt. Er staat een man voor de deur die meteen om geld vraagt. Ze schrikt behoorlijk, wil snel wat geld geven, maar dat is niet genoeg voor de dader. Hij slaat haar hard in het gezicht, waarop de vrouw haar huis in rent, naar boven naar de slaapkamer met de dader achter zich aan. De dader pakt uiteindelijk geld, duwt de vrouw op bed en bindt haar vast. Hierop vertrekt hij weer. De vrouw weet zich los te maken en belt hierop haar man. Later wordt 112 gebeld.  Een traumatische ervaring voor de vrouw. Het gaat nu, maanden later, gelukkig wel beter. Toch zijn dit ervaringen die de rest van je leven bij je blijven. Wij zoeken nog altijd de dader.

Brandstichting in Vught

In de uitzending laten we camerabeelden zien uit de Rouppe van der Voortlaan in Vught. De man die te zien is wordt gezocht. Er wordt op 18 oktober 2020 een auto in brand gestoken en de politie vermoedt dat deze man met die brandstichting te maken heeft.

Giftige dampen vrijgekomen bij drugslab Nieuwendijk

Woensdagmiddag 2 december 2020 kwam er een brandmelding binnen. Er zou brand zijn in een loods aan de Zandsteeg in Nieuwendijk. Er bleek een werkend drugslab te zitten. Nadat brandweer, politie en GGD de situatie veilig hadden gemaakt, werd het lab ontmanteld. De rook die een omwonende zag was niet van een brand. Waarschijnlijk is er tijdens het productieproces iets fout gegaan, waardoor er giftige dampen vrij kwamen. Zoveel dat die buiten te zien waren. De situatie was zo gevaarlijk dat bijna honderd mensen uit de buurt hun huis uit moesten. Tientallen mensen van brandweer, politie en ambulance stonden klaar voor het geval het echt fout zou gaan. Omdat niet zeker was of er nog mensen in het lab bezig waren, zijn specialistische eenheden van de politie als eerste naar binnen gegaan. Waarschijnlijk werd er amfetamine, oftewel speed, in het lab geproduceerd. De daders moeten er bijna midden in het productieproces op stel en sprong vandoor gegaan zijn.
 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.