Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Doorrijder aangehouden

Op vrijdagavond hield de politie een 28-jarige man (zonder bekend adres) aan op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval, waarna hij de plaats van het ongeval verliet zonder zijn identiteit bekend te maken.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Provincialeweg in Enkhuizen. Een automobilist reed over de Provinciale Weg en voelde plotseling dat zijn auto tot twee keer toe aan de achterzijde werd aangereden. De bestuurder van de auto die de aanrijding had veroorzaakt ging er vervolgens vandoor. Een andere automobilist zette de achtervolging in en zag dat de bestuurder van de vluchtende auto zijn voertuig aan de kant zette, dat er twee mannen uit de auto stapten en dat zij wegrenden over de dijk in de richting van industrieterrein Krabbersplaat.

Een zoektocht leverde de vermoedelijke bestuurder op. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hoeveel hij had gedronken werd niet duidelijk omdat hij een ademanalyse en/of bloedproef weigerde. Overigens wordt dat weigeren aangemerkt als misdrijf.

2021142329