Bij spoed: 112Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht dodelijk steekincident Rozengracht Amsterdam-Centrum

In de nacht van zaterdag 17 juli 2021 op zondag 18 juli 2021 is er een dodelijk steekincident geweest op de Rozengracht waarbij een 45-jarige man is komen te overlijden. Er zijn drie verdachten aangehouden. De recherche is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 00:15 uur krijgt de politie meerdere meldingen van een vechtpartij op de Rozengracht. Er zou een slachtoffer zijn mishandeld. Ter plaatse treffen agenten een 45-jarig slachtoffer met steekverwondingen aan. De agenten verlenen eerste hulp waarna medewerkers van de ambulance hem naar het ziekenhuis vervoeren. In het ziekenhuis is het slachtoffer komen te overlijden aan zijn verwondingen.

Dankzij hulp van medewerkers van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) en omstanders worden twee verdachten, een 34-jarige en 35-jarige man, aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de vechtpartij.

Een stukje verderop ter hoogte van de Keizersgracht achter de Westerkerk treffen agenten een 29-jarige man met verwondingen aan die ook mogelijk betrokken lijkt te zijn bij de vechtpartij. Hij wordt aangehouden waarna hij naar het ziekenhuis wordt vervoerd.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over dit dodelijk steekincident? Heeft u vlak voor of na het incident misschien iets gezien of gehoord dat hiermee te maken kan hebben? Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Heeft u beeldmateriaal van bijvoorbeeld een smartphone? Dan kunt deze uploaden via het onderstaand tipformulier.