Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drie aanhoudingen voor vernieling

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 03.30 uur, ziet een oplettende getuige dat drie jongens vernielingen aanrichten in de Stationsstraat in Domburg. De drie lopen door de straat en slaan een ruit in en halen verkeersborden van hun plek. Een van de jongens lijkt gewond te raken doordat hij geraakt wordt door glas.

De getuige volgt de jongens op een afstandje en belt in de tussentijd de politie. De jongens gaan het strand op en daar treffen ook de agenten en de getuige elkaar.

Omdat uit camerabeelden blijkt dat deze drie jongens echt betrokken zijn bij de vernielingen houden de agenten hen aan. Een van de jongens heeft een kleine verwonding aan zijn been en draait er omheen hoe hij die verwonding heeft opgelopen. Agenten nemen even later een getuigenverklaring en een aangifte op.

De politie brengt de drie aangehouden verdachten naar een politiecellencomplex. Daar leggen de jongens een blaastest af. Ze blijken teveel gedronken te hebben. Dit kan voor een officier van justitie een reden zijn om een zwaardere straf te eisen of op te leggen. De jongens moeten een nachtje slapen in een cel. Zaterdag worden de drie in de gelegenheid gesteld om hun verhaal te vertellen aan rechercheurs. De drie komen uit Rotterdam en zijn 20, 21, en 22 jaar oud.