Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Numansdorper bekladt Zeeuwse verkeersborden

Gepubliceerd op:

Burgh-Haamstede - Surveillerende agenten krijgen in de nacht van vrijdag op zaterdag het verzoek om eens een kijkje te nemen op de N57 tussen Middelburg en Burgh-Haamstede. Een getuige meldt via de meldkamer dat een man allemaal verkeersborden aan het bekladden is.

Agenten rijden de weg af en zien inderdaad bekladde verkeersborden. Op de borden is met donkere verf de kreet ‘The Great Reset’ gekalkt.

Op de Daleboutsweg in Burgh-Haamstede zien de politiemensen rond 04.45 uur een auto rijden die aan de omschrijving voldoet die de getuige opgaf. De bestuurder van de auto stopt als hem een stopteken gegeven wordt. Hij stapt de auto uit en de agenten zien dat de man volledig voldoet aan het signalement dat zij eerder te horen kregen. Ook heeft de man verfvlekken op zijn kleding en handen.

In de auto van de man ontdekken de agenten een sjabloon waarin dezelfde tekst is gestanst als die op de borden gespoten is.

De automobilist, een 48-jarige man uit Numansdorp, wordt aangehouden op verdenking van vernieling. De agenten brengen de man over naar een politiecellencomplex waar hij zaterdag gehoord zal worden.

Wat het schadebedrag is is nog niet bekend. Wel is bekend dat er meerdere borden beklad zijn.