Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Motorrijder politie Rotterdam komt om het leven bij ongeluk, verdachte aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Een 47-jarige motorrijder van de politie Rotterdam is vanochtend bij een ongeluk op de Waalhavenweg in Rotterdam om het leven gekomen. Direct na het ongeluk is het team verkeersongevallenanalyse (VOA) van Den Haag een onderzoek gestart naar de toedracht.

Motoragent Rotterdam verongelukt

(Foto: politie) 

Rond 09.15 uur kwam de melding binnen van het dodelijk verkeersongeval. Hulpdiensten waren direct ter plaatse maar helaas mocht hulp niet meer baten.

Aanhouding 

Getuigen vertelden dat de vrachtwagen waarmee de motor in aanrijding was gekomen, was doorgereden. Door informatie van getuigen en camerabeelden kreeg de politie zicht op het voertuig en werd de vrachtwagen opgespoord en de chauffeur aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Melissant. De man zit vast en wordt verhoord. Hij zal vrijdag worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Getuigen en beelden 

Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van het ongeluk en nog niet met de politie hebben gesproken. De politie ontvangt ook graag camerabeelden, van bedrijven uit de omgeving of van mensen met een dashcam. Als u informatie heeft dan kunt u dat delen door contact op te nemen met 0900-8844, of via onderstaand tipformulier. Ook de beelden kunt u uploaden via het formulier.  Het rechercheteam verzoekt ook de politiecollega's die informatie hebben om dit formulier te gebruiken. Op die manier komen alle tips eenduidig binnen. 

Geschokt en verdrietig

Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef Eenheid Rotterdam: “Ik ben geschokt en verdrietig vanwege het overlijden van onze collega van team Verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst. Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s.”

Korpschef Henk van Essen uit namens het hele korps zijn medeleven: "Diep getroffen door het overlijden van onze Rotterdamse collega, motorrijder verkeer, bij een tragisch ongeval tijdens zijn dienst."