Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Postpakketten met drugs leiden naar drugsvondst in woning

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Het Post Interventie Team (PIT) van de politie heeft op dinsdag 6 juli 2021 in Amsterdam een woning doorzocht. Een 36 jarige man uit Amsterdam is daarbij aangehouden. Tijdens de doorzoeking zijn onder andere verdovende middelen, een groot geldbedrag, verschillende digitale gegevensdragers, luxe horloges en andere luxe goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Drugs in postpakketten
Medewerkers van het PIT van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachte op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De aanleiding van het onderzoek waren verschillende aangetroffen postpakketten met verdovende middelen. De verdachte maakte voor de verzending hiervan, misbruik van een kwetsbaar persoon.

PIT

Het Post Interventie Team is een gespecialiseerd team van de politie dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen. Dit gebeurt onder andere door controles op de postsorteercentrums, publiek private samenwerking, strafrechtelijke onderzoeken en het opwerpen van barrières.

Tips

Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wees geen pakketezel! Laat je niet gebruiken om post voor anderen te verzenden.