Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige import van verdovende middelen

Laatst gewijzigd op:

Breda, Prinsenbeek, Made, Kerkdriel, Oss, Hoenzadriel, Lith, Rotterdam - In meerdere plaatsen in het land hield de politie dinsdag 15 juni zes verdachten aan die verdacht worden van betrokkenheid bij de grootschalige import van verdovende middelen.

Ze worden ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie, waarin ze gedurende een langere periode structureel samenwerkten. Tientallen politieagenten, waaronder het arrestatieteam, vielen hierop zeven woningen, een transportonderneming en een opslagbox in de politie-eenheden Zeeland-West-Brabant, Oost-Brabant, Oost-Nederland en Rotterdam binnen. Bij doorzoekingen werden onder meer vuurwapens gevonden, net als een handelshoeveelheid cocaïne en contante geldbedragen.

De aangehouden verdachten zitten vast voor verder onderzoek en worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. 

UPDATE

De Duitse Politie hield in samenwerking met de Nederlandse Politie, woensdag 23 juni, een Nederlandse man aan in het onderzoek naar de grootschalige import van verdovende middelen. De man, woonachtig in Prinsenbeek, is in de Duitse stad Winterberg aangehouden. Hij zal in Nederland door de politie worden gehoord.