Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update zoekwerkzaamheden Tanja Groen

Gepubliceerd op:

Strabrechtse Heide - Medewerkers van Forensische Opsporing van de politie en Nederlands Forensisch Instituut hebben woensdagochtend de zoekwerkzaamheden naar de vermiste Tanja Groen op de Strabrechtse Heide nabij Heeze hervat.

 

Verwachting afronding 
De verwachting is dat de werkzaamheden in de vroege avond van woensdag 16 juni worden afgerond, tenzij er sporen worden aangetroffen die nader onderzoek noodzakelijk maken. Donderdag wordt benut om het natuurgebied waar grond en aarde is weggehaald weer, zoveel mogelijk, terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Daarvoor zal de graafmachine ingezet worden.  In de loop van donderdag zal het materieel, werkunits en graafmachine, dat ingezet is bij de zoekactie van de heide weggebracht worden.

Zoekplaats
Dinsdagochtend rond 10.00 uur is gestart met de werkzaamheden en rond 19.00 uur gestopt. Afgelopen nacht heeft een particulier beveiligingsbedrijf de bewaking van de zoekplaats op zich genomen. Een gebied van zo’n 1000 m2 is dinsdag en woensdag onderzocht op mogelijke sporen. Informatie uit het dossier, die zodanig concreet was om de zoekactie te starten, heeft geleid naar de betreffende plaats. Totdat alle materieel weg is, zal het specieke zoekgebied met lint afgezet blijven en dus niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Wandelen en fietsen op de overige paden en wegen is uiteraard toegestaan. Net zoals in de nacht van dinsdag op woensdag, zal in de nacht van woensdag op donderdag de zoekplaats bewaakt worden.

Media
Aan journalisten wordt woensdag opnieuw de mogelijkheid geboden om tussen 14.00 en 15.00 uur beelden te maken van de zoekplaats. Daartoe wordt om 13.30 uur de slagboom op de kruising Boschlaan/Somerenseweg in Heeze-Leende open gezet. Deze slagboom wordt om 17.00 uur weer gesloten. 

Informatie
Op het einde van de dag zal er afrondende informatie volgen via de gebruikelijke communicatiekanalen van politie en/of Openbaar Ministerie.