Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachten gewapende overval aangehouden

Gepubliceerd op:

Beetsterzwaag - Op zondagavond 20 juni is een tankstation aan de Hoofdstraat in Beetsterzwaag overvallen door twee personen. Het aanwezige personeel werd bedreigd met een steekwapen. Er raakte niemand gewond. De politie heeft kort na de overval twee minderjarige verdachten aangehouden.

Omstreeks 20:30 uur kwam bij de politie de melding binnen van een gewapende overval op een tankstation. Twee verdachten met bivakmutsen lopen de winkel binnen en bedreigen het personeel met een mes. De overvallers nemen onder andere een grote hoeveelheid sigaretten en een onbekend geldbedrag mee en verlieten de plaats van de overval, vermoedelijk per fiets. De politie startte direct een groot onderzoek. Kort na de overval, rond 21:10 uur, werden de beide verdachten door de politie gezien op It Súd in Drachten. Hier zijn zij direct aangehouden. Zij waren nog in het bezit van de buit. Het gaat om twee minderjarige verdachten, beide woonachtig in Drachten. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zijn daar verhoord.

Op de plaats van de overval en waar de verdachten zijn aangehouden is forensisch onderzoek gedaan. Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd gaat verder. Hebt u iets gezien of gehoord op het moment van de overval? Of beschikt u over informatie die u met de politie wil delen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.