Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Man in Lieshout door geweld gedood

De man die vrijdagmiddag 11 juni in een woning in de Eksterlaan in Lieshout dood werd aangetroffen, blijkt zeer waarschijnlijk door geweld om het leven te zijn gebracht. Dat is het resultaat van de sectie op zijn lichaam die eerder werd gehouden. Ook is officieel vastgesteld dat het gaat om de 70-jarige bewoner.

Sinds die vrijdagmiddag is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Oost-Brabant bezig met een groot onderzoek naar de dood van de man, die diezelfde middag door familie dood in zijn vrijstaande woning aan de Eksterlaan werd aangetroffen. Na een eerste onderzoek ging de recherche al uit van een misdrijf. Een team van rechercheurs doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man stierf en wie daarvoor verantwoordelijk is. Forensisch rechercheurs deden in samenwerking met medewerkers van het NFI meer dan een week sporenonderzoek in en om de woning. Het betreft een grote woning op een zeer ruim perceel wat minutieus wordt onderzocht.

Over de omstandigheden waaronder de man precies werd aangetroffen of de manier waarop de recherche onderzoek naar zijn dood doet, doen we geen verdere mededelingen. Alles wat we daar op dit moment meer over zeggen zou ons op een later moment in het onderzoek of tijdens de eventuele rechtsgang kunnen hinderen.

Hebt u kennis van informatie die ons zou kunnen helpen om deze zaak op te lossen, neem dan meteen contact met ons op. Dat kan door het tipformulier in te vullen of via de opsporingstiplijn 0800-6070. Maar tippen kan ook gegarandeerd anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.