Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van inbraak bij juwelier in Utrecht

Gepubliceerd op:

Utrecht - In alle vroegte wordt op maandag 28 juni een juwelier in Utrecht het slachtoffer van een ongewenste bezoeker. Een verdachte betreedt het bedrijfspand en gaat er vandoor met een aanzienlijke hoeveelheid aan sieraden. De politie doet onderzoek naar deze inbraak en is op zoek naar getuigen.

Rond 05.30 uur wordt een bestelwagen voor de pui van een juwelier aan de Bakkerstraat in Utrecht geparkeerd. Vervolgens wordt vanuit de bestelwagen een ladder gebruikt om toegang te krijgen tot de 1ste verdieping van het bedrijfspand. De inbreker slaat vervolgens zijn slag in de juwelier en weet verschillende sieraden te ontvreemden. Onduidelijk is hoe de verdachte weet te ontkomen.

Geen duidelijk signalement

De verdachte maakte gebruik van een witte Fiat Ducato bestelbus. Het voertuig blijkt op een eerder moment te zijn gestolen. De bestelbus komt maandagochtend voor het eerst in beeld op de Mariaplaats en rijdt vervolgens via de Stadhuisbrug richting de Bakkerstraat. Er is geen duidelijk signalement van de dader zelf.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Bakkerstraat in Utrecht. Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele (camera)beelden. Als u in de buurt heeft gereden en mogelijke dashcambeelden heeft of beschikt over (ring door) camerabeelden, meld het bij de politie.