Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update en rectificatie dodelijk aanrijdingsonderzoek Overveen

Laatst gewijzigd op:

Overveen - Het onderzoek naar de dodelijke aanrijding is vandaag voortgezet door de politie. Uit nadere verhoren is gebleken dat mogelijk twee automobilisten in aanraking zijn gekomen met de scooter. De auto’s reden richting het strand over de Zeeweg en de scooterbestuurster richting Haarlem, over dezelfde rijbaan.

Stockfoto

De automobilisten zijn verhoord, en na verhoor heengezonden.


Rectificatie:

In tegenstelling tot eerdere onderstaande berichtgeving is inmiddels gebleken dat beide automobilisten wel beschikken over een rijbewijs.

 

Het onderzoek zet zich voort.

 

Eerder werd onderstaand persbericht in dit onderzoek gepubliceerd:

 

Dodelijk verkeersongeval met twee overledenen

Laatst gewijzigd op:03-06-2021 | 10:16

Overveen

Om 00.15 uur in de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie meerdere meldingen van een ernstige aanrijding op de Zeeweg (N200). Twee opzittenden van een bromscooter kwamen frontaal in aanraking met een personenauto. De opzittenden, een 23-jarige vrouw uit Badhoevedorp en een 19-jarige vrouw uit Hoofddorp zijn daarbij overleden aan hun verwondingen.

 

De N200 werd in beide richtingen afgesloten voor verkeer voor hulpverlening en onderzoek. De afdeling Verkeersongevallen analyse van de politie Noord-Holland doet onderzoek naar de verdere toedracht van het ongeval. De bestuurder van de personenauto, een 19-jarige man uit Haarlem, is aangehouden voor verhoor. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De families worden bijgestaan door een familieagent. 

2021112465