Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte aangehouden voor doorrijden na ongeluk in Amersfoort

Gepubliceerd op:

Amersfoort - Zondag 27 juni doet de politie een getuigenoproep om een verdachte op te sporen die in Amersfoort is doorgereden bij een ongeluk. Met succes, want op dinsdag 29 juni volgt zijn arrestatie.

Een motorrijder en een automobilist komen zondag rond 14.15 uur met elkaar in botsing op de kruising van de Ringweg Kruiskamp en de Van Randwijcklaan in Amersfoort. De automobilist vlucht vervolgens en laat daarbij de motorrijder, een 52-jarige man uit Amersfoort gewond achter.

Zoektocht
De politie maakt diezelfde middag gebruik van een getuigenoproep om te achterhalen wie de verdachte is en waar hij zich bevindt. Dit levert onder andere bruikbare camerabeelden op en belangrijke gegevens over het kenteken. De volgende dag wordt de auto van de verdachte gevonden en in beslag genomen. Dinsdag 29 juni volgt uiteindelijk ook de arrestatie van de verdachte zelf, een 28-jarige man uit Bunschoten.

Onderzoek
De politie is nog volop bezig met het onderzoek om een volledig beeld te krijgen van de gebeurtenis. Hierbij wordt dankbaar gebruikt gemaakt van de informatie die door alerte burgers is verstrekt. De verdachte zit momenteel nog vast. Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed.