Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Twee jongens zwaargewond na steekincident

De politie kreeg zaterdagavond 5 juni rond 23.00 uur een melding dat er nabij de skatebaan aan het Fonteinbos een steekincident plaatsvond. Hulpverleners troffen twee slachtoffers, van 15 en 16 jaar, aan met meerdere steekwonden in onder andere het hoofd, nek en borst. Beide slachtoffers zijn met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek hielden agenten rond middernacht twee Zoetermeerders van 15 en 16 jaar aan. Hun betrokkenheid bij het steekincident wordt onderzocht. De politie zoekt nog getuigen.

Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen

Direct na de melding kwam de hulpverlening en kort daarna het onderzoek naar de daders op gang. Getuigen vertelden agenten dat de slachtoffers door meerdere personen aangevallen werden met steekwapens. Het groepje daders zou daarna weggerend zijn richting de Afrikaweg en Voorweg. De politie kreeg daarbij signalementen mee van het daders.

Na onderzoek hielden agenten bij twee woningen in de wijken Buytenwegh en Seghwaert een 15 en 16-jarige verdachten aan. In één van die woningen hield de politie nog een 17-jarige Zoetermeerder aan voor belemmering en belediging. De politie zet het onderzoek voort en daarom worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Iets gezien of gehoord?
Zag u het steekincident? Of zag verdachte personen in de omgeving wegvluchten? Of heeft u camerabeelden van een ringdeurbel, dashcam of bewakingscamera waar de verdachten opstaan? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. 0800-7000.

#DropIt
In mei dit jaar hield de politie Eenheid Den Haag een wapeninleveractie onder de naam #DropIt. Dit, omdat de politie steeds vaker steekwapens bij minderjarigen in beslag neemt. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Paul van Musscher, politiechef van de eenheid Den Haag reageerde op de opbrengst: “Ieder wapen dat we van straat halen, verkleint de kans op een geweldsincident. En wij hopen dat we met deze actie en met de aandacht ervoor in de media en op social media ook hebben kunnen bijdragen aan meer bewustwording onder jongeren. Want uiteindelijk moeten jongeren gaan inzien dat het niet normaal is om met een wapen de straat op te gaan”.