Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie arresteert veelpleger voor inbraken in bergingen

Laatst gewijzigd op:

Tilburg - De politie heeft zaterdagmiddag 20 maart 2021 op last van de officier van justitie een 39-jarige veelpleger aangehouden omdat hij verdacht wordt van meerdere inbraken in bergingen onder meer aan het Kwendelhof. Deze inbreker is niet kieskeurig, de buit loopt namelijk uiteen van kerstspullen, een magnetron en gereedschap tot (brom)fietsen. De politie kwam hem door camerabeelden op het spoor. Hij is in verzekering gesteld en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechtercommissaris.

Aanhouding op straat

De 39-jarige Tilburger heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij werd bij een van de inbraken op  camerabeelden herkend, waarna agenten actief naar hem uitkeken. Na een zoektocht werd hij zaterdagmiddag op de Lavendelweg aangehouden.

Meerdere inbraken

De politie verdenkt hem van drie inbraken in bergingen aan het Kwendelhof. Op vrijdag 12 februari jl. zijn onder meer een fiets, kerstspullen en gereedschap uit een schuurtje gestolen. Ook op woensdag 3 maart jl. was het prijs in deze straat. Er zijn toen twee bergingen opengebroken. De buit bestond uit onder meer een fiets, zes blikken verf en een magnetron. De veelpleger is ook verdachte van een inbraak in een berging op 18 maart jl. op de professor Verbernelaan. Hierbij werd een fiets gestolen.  Ook zou hij vanuit een tuin op het Zuringhof op 10 februari jl. een bromfiets hebben ontvreemd.

Waarschuwing

De politie en de gemeente Tilburg zien in de eerste drie maanden van dit jaar een forse toename van het aantal inbraken in bergingen en schuurtjes. Zo zijn er dit jaar al 102 inbraken geregistreerd, een toename van 50%. Hierbij gaat het onder meer om de wijken Wandelbos, de Kruidenbuurt, de Reit, Goirke / Hasselt, Korvel en rondom de Piushaven. De politie raadt de inwoners aan om de bergingen goed af te sluiten en fietsen op slot te zetten, zo mogelijk met een extra ketting. Waardevolle goederen kunnen beter in de woning opgeslagen worden. De politie en gemeente zetten zich in om het aantal inbraken terug te dringen.