Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee overlastgevende dealers Dapperbuurt aangehouden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De districtsrecherche Oost heeft in een onderzoek naar drugsoverlast in de Dapperbuurt twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 52-jarige man uit Amsterdam en een 35-jarige man uit de Kwakel. Beide mannen zijn aangehouden voor de handel in harddrugs en zitten op dit moment nog vast.

Meldingen overlast

Eind vorig jaar kwamen er bij de politie veel meldingen binnen van drugsoverlast en het dealen op straat in en rond de Dapperbuurt in Amsterdam Oost. De recherche en  agenten van het basisteam Oost Watergraafsmeer hebben daarom een onderzoek ingesteld en hadden al snel een verdachte op het oog. Op 29 december 2020 is een 52-jarige verdachte op heterdaad aangehouden voor het dealen van drugs op het Dapperplein. Bij een doorzoeking in zijn woning is rond de 40.000 euro aan brief- en muntgeld, diverse verdovende middelen en versnijdingsmiddelen aangetroffen. Op dinsdag 2 maart 2021 is de woning van de verdachte op last van de burgermeester gesloten.

Tweede verdachte

Tijdens het onderzoek stuitte de recherche ook op een tweede verdachte die ervan wordt verdacht te handelen in verdovende middelen. Op 12 februari 2021 is deze 35-jarige man aangehouden. Onder leiding van de rechter-commissaris zijn er doorzoekingen gedaan in meerdere woningen in onder andere Lelystad, de Kwakel, Zaandam en Amsterdam. Bij deze doorzoekingen is meer dan 80.000 euro aan contant geld aangetroffen en diverse verdovende middelen. Ook werden er grote hoeveelheden reinigingsartikelen, zoals tandpasta en wasmiddel, aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat dit gebruikt werd als betaalmiddel. Al deze goederen inbeslaggenomen voor nader onderzoek en daarnaast zijn de auto, brommer en diverse kleding met een totale waarde van ongeveer 17.000 euro van de verdachte inbeslaggenomen.

Melding doen

Doe melding van drugs dealen en drugsoverlast! Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  Ziet u het gebeuren en is de dader nog in beeld? Bel dan 112.