Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vier aanhoudingen in zaak overleden bewoner Oud Ade

Laatst gewijzigd op:

Oud Ade-Frankrijk - De politie hield dinsdag 30 maart vier verdachten aan in het onderzoek naar de overleden bewoner (66) uit Oud Ade, die op 29 december 2020 door een misdrijf om het leven kwam in zijn woning aan de Hofdijklaan. Alle vier de verdachten zitten in alle beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Politiemotor

Op dinsdagochtend 29 december 2020 kreeg de politie rond 05.50 uur een melding dat er in deze woning een overval plaats vond. Daarop zijn agenten de woning binnengegaan. In de woning werd het slachtoffer, de 66-jarige bewoner, dood aangetroffen. Vanaf dat moment deed een Team Grootschalige Opsporing onder leiding van een officier van justitie uitgebreid onderzoek naar het overlijden van de man.

Aanhoudingen in Frankrijk en Nederland
Na een uitgebreid recherche onderzoek in de afgelopen maanden en de samenwerking met de Franse autoriteiten zijn dinsdagochtend 30 maart drie Fransen van 48, 31 en 23 jaar oud in Frankrijk aangehouden. In Leiden werd op dezelfde dag een 38-jarige vrouw aangehouden. Alle vier worden zij verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 66-jarige man uit Oud Ade.