Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man doodgeschoten op de Alexander Dumaslaan

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Donderdagmiddag 4 maart 2021 is een 56-jarige man neergeschoten op de Alexander Dumaslaan. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren. Helaas is het slachtoffer komen te overlijden aan zijn verwondingen. De recherche is een onderzoek gestart en is daarbij dringend op zoek naar getuigen.

Schietincident Alexander Dumaslaan Amsterdam

Rond 14:10 uur krijgen meerdere eenheden een melding van schoten op de Alexander Dumaslaan. Ter plaatse treffen agenten het zwaargewonde slachtoffer op straat aan. Direct wordt er een grote zoekactie gestart. Volgens getuigen is de verdachte gevlucht in de richting van de Dolingadreef.
De verdachte zou het volgende signalement hebben:

  • Donkergetinte huidskleur
  • 1.80 meter tot 1.90 meter lang
  • Tussen de 20 – 25 jaar oud
  • Zwarte parka jas
  • Spijkerbroek

Getuigenoproep

De recherche is een groot onderzoek gestart en is op dit moment nog volop bezig op de plaats delict. Forensische Opsporing is bezig met het veilig stellen van sporen. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Of maak gebruik van onderstaande tipformulier.