Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Al 161 wapens ingeleverd tijdens inleveractie #DropIt

Gepubliceerd op:

Den Haag - Tot nu toe zijn er tijdens de wapeninleveractie ‘#DropIt’ al 135 slag-, stoot en steekwapens ingeleverd. Daarnaast zijn er 26 vuurwapens, alarmpistolen en luchtdrukwapens thuis opgehaald.

Vanaf maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei kunnen wapens zoals slag-, stoot- of steekwapens, zonder strafvervolging  en anoniem worden ingeleverd. In alle politiebureaus van de Politie Eenheid Den Haag staan containers waarin de wapens kunnen worden gedeponeerd. Inde containers vonden wij onder meer: diverse soorten messen, slagwapens, een stroomstootwapen en een busje pepperspray.

Vuurwapens

Voor het inleveren van vuurwapens en/of munitie moet een afspraak worden gemaakt om deze thuis op te laten halen door de politie. Anoniem inleveren van een vuurwapen is dus niet mogelijk. Het maken van een afspraak kan via 0900 – 8844. Een politiefunctionaris in burgerkleding komt het wapen dan in een onopvallende politieauto thuis ophalen. Vervolgens wordt onderzocht of het ingeleverde vuurwapen betrokken is geweest bij een strafbaar feit. Er is geen vervolging voor het bezit van het vuurwapen.

Over het resultaat tot nu toe kunnen we tevreden zijn, want elk ingeleverd wapen is er één minder op straat. Aan het einde van de actie worden alle wapens verzameld en vernietigd.

Lees hier meer over de wapeninleveractie