Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Agent gewond na alcoholcontrole; verdachte aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Lochem - De politie heeft een 27-jarige man uit Goor aangehouden na een incident in Lochem. Tijdens een alcoholcontrole vluchtte de man, sleepte hij een agent mee en reed hij tegen een politieauto aan. Hij zit vast.

stockfoto politie

Agenten hielden het voertuig dinsdagmiddag 18 mei staande aan de Barchemseweg in Lochem. De bestuurder reed met hoge snelheid in de bebouwde kom en dat was reden om het voertuig staande te houden. De bestuurder moest blazen en blies A/G. Dat betekent dat de bestuurder mee naar het bureau moest voor een nieuwe ademanalyse. 

Agent meegesleept

De verdachte maakte vervolgens aanstalten om weg te rijden. De agent probeerde dit te voorkomen door zijn sleutel af te nemen. Het lukte de verdachte alsnog om weg te rijden, maar hij sleepte daardoor de agent enkele meters mee. De agent raakte hierdoor lichtgewond. De bestuurder reed in zijn vlucht ook nog tegen een politiewagen aan. Doordat de politiewagen beschadigd raakte, konden de agenten de man niet achterna.

Zelf gemeld

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft op de plek van aanrijding onderzoek gedaan. De agent heeft aangifte gedaan. Uiteindelijk is de man een dag later aangehouden op het politiebureau in Goor. Daar had hij zichzelf gemeld. 

^SV 2021222964