Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Meerdere steekincidenten in de Pijp: één slachtoffer overleden, verdachte aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Vrijdagavond 21 mei 2021 werden in de Pijp vijf mensen afzonderlijk van elkaar neergestoken. Een van de slachtoffers kwam ter plaatse te overlijden, de andere vier zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie gaat ervan uit dat dezelfde persoon verantwoordelijk is voor de verschillende incidenten en heeft een verdachte aangehouden.

Steekincident Amsterdam De PIjp

Rond 23.00 uur kwam de melding binnen dat iemand was neergestoken op de Ferdinand Bolstraat. Ter plaatse werd duidelijke dat in de direct omgeving nog vier andere steekincidenten hadden plaatsgevonden, in totaal vielen er vijf slachtoffers. Al snel bleek dat de verschillende incidenten hoogstwaarschijnlijk door dezelfde persoon gepleegd waren en agenten lokaliseren vervolgens een verdachte. Deze 29-jarige man uit Amstelveen is aangehouden en naar een politiebureau overgebracht.

Slachtoffers
Ondanks direct verleende hulp ter plaatse, overleed een van slachtoffer ter plekke. De andere vier slachtoffers werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Toedracht
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de verschillende incidenten en de toedracht. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie houdt alle opties open, maar heeft op dit moment geen directe aanwijzingen dat er sprake is van een terroristisch motief.

Informatie delen
Heeft u iets gezien of gehoord van de incidenten, maar nog niet met de politie gesproken? Of heeft u andere informatie voor het onderzoeksteam? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of deel uw informatie via het tipformulier.