Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overvallen en gezochte verkrachters in Bureau Brabant

Gepubliceerd op:

Someren, Den Bosch en Hasselt (B) - Hoeveel spijkerbroeken kunnen er in een dekbedovertrek? Twee overvallers van een kledingwinkel in Someren namen die proef op de som. Ze overvielen midden op de dag een kledingwinkel en gingen er met een gevulde dekbedovertrek op de rug op een scooter weer vandoor. En twee overvallers die bedrogen uitkwamen bij een ouder stel in Den Bosch toen ze met de man des huizes te maken kregen. Dat en de zoektocht van Belgische collega's naar mogelijke verkrachters a.s. maandag 31 mei in Bureau Brabant.

Bureau Brabant

Overval Someren
Een gewapende overval die begint met een voorverkenning door twee mannen op een zwarte Vespa scooter..Twee mannen op een zwarte Vespa scooter rijden op woensdag 14 april door het centrum van Someren, in de buurt van de kledingwinkel in de Postelstraat. De volgende dag, donderdag 15 april verschijnen ze weer op hun scooter. Kort daarna stormen ze met veel geschreeuw de winkel in, bedreigen ze een personeelslid en nemen ze kostbare spijkerbroeken en truien mee in een grote zak die ze bij zich hebben, vermoedelijk een dekbedovertrek. Als er niks meer bij kan, slepen ze de zak mee naar buiten en gaan er vandoor. Ze rijden op een zwarte Vespa scooter 300 GTS, van bouwjaar rond 2018 en vluchten weg in de richting van de Markt in SomerenWe hebben goede beelden van zowel binnen als buiten de winkel en we kunnen ook hun stemmen laten horen. We zoeken getuigen en vragen ons af of iemand ergens kleding van o.a. het merk 'Seven for all Mankind'  te koop aangeboden zien staan

Poging overval ouder echtpaar
Op zondag 11 april rond 8.20 in de ochtend wordt een echtpaar thuis aan de Weddestede in Den Bosch overvallen. Een man met een Zalando pakketje staat voor de deur, vrouw doet open en een paar seconden later komt een tweede man aan. Met z’n tweeën duwen ze de vrouw naar binnen. Er ontstaat een worsteling, maar de echtgenoot schiet zijn vrouw te hulp en jaagt overvallers weg. Hij gaat nog achter ze aan met een golfclub, maar ze zijn te snel. De overvallers vluchten via een nabijgelegen park weg en laten daar de doos achter. We hebben bewakingsbeelden van de daders met beel én geluid. Wie herkent dit tweetal? 

Verkrachting in Hasselt (B)
De Belgische collega's zijn op zoek naar twee mannen die waarschijnlijk in december 2019 bij en verkrachting betrokken zijn geweest. Mogelijk komen ze uit Eindhoven. In de uitzending bewakingsbeelden van een discotheek, waar één van hen met het latere slachtoffer naar buiten loopt. Ook de tweede man staat op beeld. 

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.