Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Team cold cases wil in gesprek met mogelijk belangrijke tipgever zaak Judit Nyari

Laatst gewijzigd op:

Midden-Nederland - Het Team Cold Cases Midden-Nederland vraagt een anonieme tipgever contact op te nemen voor een vertrouwelijk gesprek. Kort geleden heeft de tipgever zich gemeld via Meld Misdaad Anoniem om informatie te delen over de moord op Judit Nyari. De tipgever noemde een naam van een persoon en bracht die persoon in verband met de dood van Judit. Omdat dit zeer belangrijke, concrete en essentiële informatie kan betreffen met betrekking tot deze moordzaak, is het van het allergrootste belang dat de politie contact krijgt met deze tipgever. U kunt hiertoe contact opnemen met het Team Cold Cases van de Politie Midden-Nederland nummer: 0800-6070. Indien u echter afgeschermd wil blijven, belt u dan met Team Criminele inlichtingen via het speciale nummer: 06-8428 5857. (Zie kader) De vertrouwelijkheid en anonimiteit kunnen in dit gesprek volledig gewaarborgd worden. Uw identiteit wordt door het TCI dan niet met het onderzoeksteam gedeeld. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Cold case Judit Nyari

“Echt een belangrijke tip. ” Zo noemt rechercheur Willem Kolkman van het Cold Case Team Midden-Nederland de informatie die onlangs binnenkwam via Meld Misdaad Anoniem. Het afgelopen jaar is er in de media veel aandacht geweest voor de zaak van Judit Nyari. Ook publiceert de politie regelmatig podcastafleveringen over de zaak die samen al ruim 150.000 keer beluisterd zijn. In die serie wordt het verhaal verteld van de Amsterdamse Judit die in een problematisch gezin opgroeide, uit huis werd geplaatst, in aanraking kwam met drugs en uiteindelijk in de straatprostitutie in Amsterdam en Utrecht belandde. Op 6 december 1993 werd ze dood gevonden bij een verlaten visplek bij Dronten. Het onderzoek naar haar dood leverde destijds geen ontknoping op. “Het is mooi om te zien hoe er wordt meegeleefd en meegedacht met het verhaal van Judit.” Zegt rechercheur Kolkman in de nieuwste aflevering van de podcastserie. “De anonieme tip die we begin april ontvingen doet sterk vermoeden dat er echt nog mensen zijn die weten wat er met Judit Nyari is gebeurd.”

“Om echt aan de slag te kunnen met deze nieuwe informatie hebben we een vertrouwelijk gesprek met de tipgever nodig.” zegt rechercheur Kolkman. “In dat gesprek kunnen we goede afspraken maken voor het afschermen van de identiteit van de tipgever. We hebben daar tal van opties voor. We zijn de tipgever enorm dankbaar voor deze eerste stap. We hopen dat de tipgever ook de tweede stap wil zetten en echt met ons in gesprek wil gaan op een vertrouwelijke manier.”

De tipgever kan het beste vertrouwelijk contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen  via het speciale rechtstreekse nummer 06-8428 5857. Dit speciale nummer is de hele maand mei bereikbaar voor tips over de zaak van Judit. Ook het normale nummer van het Team Nationale Inlichtingen is beschikbaar via 088-6617734.  Via deze twee lijnen kan vanaf het eerste contact de vertrouwelijkheid en anonimiteit worden gewaarborgd. Andere opties om contact op te nemen zijn de opsporingstiplijn 0800-6070 of via e-mailadres coldcase@politie.nl. Onderstaand tipformulier kan ook gebruikt worden om contact te leggen. Ook informatie van anderen over de zaak is overigens nog steeds van harte welkom. Het is nooit te laat om te praten.