Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: 9-jarig jongetje beroofd

Laatst gewijzigd op:

Den Helder - UPDATE donderdag 6 mei: naar aanleiding van de getuigenoproep over het onderzoek naar de onderstaande beroving, hebben de ouders van de vermoedelijk betrokken kinderen zich gemeld. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Verdachte aangehouden na steekincident

Ook hebben meerdere getuigen zich gemeld, waarvoor dank!

Hieronder het eerder gepubliceerde persbericht over deze beroving:

De politie in Den Helder doet onderzoek naar een beroving van een 9-jarig jongetje woensdagavond (bevrijdingsdag) omstreeks 20.30 uur. Hij was aan het spelen op de Marsdiepstraat met zijn zwarte step met opschrift SCOOTER.

Hij is bij de Eendrachtstraat aangesproken door 3 andere jongens, twee op een fiets en 1 op een elektrische step. Het slachtoffer werd bedreigd met mishandeling omdat de drie zijn step wilden hebben. Het slachtoffer kon wegrennen en moest zijn step, met witte wielen, achterlaten. Hij heeft aangifte gedaan. De politie verricht een buurtonderzoek.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2021090901.