Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Tweede verdachte aangehouden voor explosies Rotterdam

Vandaag hielden rechercheurs een 19-jarige Amsterdammer aan in Amsterdam. Op 7 mei werd al een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Beiden worden in verband gebracht met een serie explosies in Rotterdam in de eerste week van mei.

Schade van explosies in Rotterdam

Op de eerste dagen van mei werden bewoners in verschillende delen van Rotterdam opgeschrikt door explosies. In de nacht van 4 op 5 mei waren een café aan de Bierens de Haanweg en het portiek van een woning aan de Ranonkelstraat doelwit. In de nacht van 6 mei was het raak bij een café aan het Kreekplein en bij zowel een portiek op de Forelstraat als een portiek op Blecourtstraat. De schade was groot, maar gelukkig raakte er niemand gewond. Het onderzoek leidde naar een 19 en 21-jarige verdachte. De politie doet onderzoek naar het motief van de verdachten. Het onderzoek naar deze reeks explosies gaat dan ook onverminderd verder.

Meer info?

De politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u meer informatie of tips? Bel 0900-8844, dit kan ook via onderstaand tipformulier. Liever anoniem melden? Bel 0800-7000. Ook wanneer u camerabeelden bezit en deze nog niet gedeeld heeft met de politie, hoort de politie graag van u.