Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Achtervolging met hoge snelheden eindigt in Woerden

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag na een achtervolging, vijf personen aangehouden. De achtervolging begon op de Kleine Wittenburgerstraat en eindigde in Woerden.

Twee agenten staan naast arrestant voor politiebalie

Rond 04.00 uur zagen agenten een auto op de stoep staan en controleerden het kenteken. Tijdens de controle van de autogegevens, zagen de agenten dat de bestuurder flink gas gaf en wegreed. De politie zette hierop direct de achtervolging in, maar de automobilist was niet van plan te stoppen. Integendeel, de bestuurder gaf alleen maar gas bij en reed met ruim 100 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Uiteindelijk wist de bestuurder van de auto de snelweg op te komen en voerde de snelheid op tot ruim 200 kilometer per uur. Inmiddels hadden meerdere politieauto’s de snelheidsduivel in het vizier die de bestuurder achtervolgden over de A10 en de A2.
Crash
Op de A2 nam de automobilist de afslag Breukelen en reed, nog steeds met hoge snelheid, in de richting van Woerden. Op de Middellandbaan kwam de achtervolging tot een eind toen de auto crashte. Meerdere personen renden uit de auto, maar één persoon kon direct in de kraag worden gevat. Even verderop werden een tweede, derde, vierde en vijfde persoon aangehouden. De vijf verdachten werden naar het politiebureau overgebracht, waar vier van hen (de inzittenden) al vrij snel het pand weer mochten verlaten. De bestuurder, een 21-jarige man met de Franse nationaliteit, zit nog vast en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Ook werd het rijbewijs van de Fransman ingevorderd. 

BVH: 2021224491