Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Drie aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft in de nacht van vrijdag 12 november op zaterdag 13 november drie verdachten aangehouden. De jongens worden verdacht van mishandeling.

Detailopname surveillancewagen

Omstreeks 01.30 uur fietsten twee jongens van 17 en 18 jaar oud naar huis toen zij werden aangesproken door drie andere jongens. Twee zaten op een scooter en de derde zat op een fiets. Vervolgens reden ze door. Niet veel later werd een van de twee slachtoffers op de Zwaagdijk ter hoogte van de Volkersweg door een van jongens op de scooter van zijn fiets getrapt. Hierdoor belandde hij in de sloot. Vermoedelijk hadden de verdachten hen opgewacht. De jongens werden geschopt en geslagen. Een derde jongeman van 20 jaar oud die de boel probeerde te sussen werd ook mishandeld. Vervolgens zijn de drie verdachten vertrokken.

Na een zoekslag van de politie met behulp van een hondengeleider werd in de omgeving eerst de scooter aangetroffen. Niet veel later vonden agenten de drie verdachten in de bosjes. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Zwaag en een 17-jarige jongen uit Hoorn. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

2021236223