Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee explosies Lodewijk van Deysselstraat: politie zoekt getuigen

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 november hebben twee explosies plaats gevonden bij bedrijfspanden aan de Lodewijk van Deysselstraat in Amsterdam Nieuw-West. In een van de panden brak daarbij brand uit. De recherche is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Rond 00.15 uur hoorden buurtbewoners eerst glasgerinkel en vervolgens een harde knal bij een winkelpand. De ruit van het pand was volledig vernield en in de winkel was brand uitgebroken. Iets verderop in de straat werd kort daarna nog een knal gehoord bij een bedrijfspand. Daar werd door de explosie een raam compleet vernield.

De brandweer heeft de brand in het winkelpand geblust. Enkele omwonenden zijn tijdelijk uit hun woning gehaald. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie is meteen een onderzoek gestart. Hieruit is gebleken dat beide explosies vermoedelijk zijn veroorzaakt door molotov cocktails. Uit het onderzoek ontstaat ook het beeld dat twee jonge mannen achter beide incidenten zitten. Zij renden na de explosies weg in de richting van de Burgemeester van Leeuwenlaan.

Heeft u informatie?
De recherche doet onderzoek naar de explosies en de aanleiding ervan. In het onderzoek kunnen zij uw hulp goed gebruiken. Bent u getuige geweest van de ontploffing, heeft u beelden van de incidenten (bijv dashcambeelden van auto’s) of heeft u andere informatie die de politie kan helpen in het onderzoek? Neem dan contact op via onderstaande mogelijkheden.

BVH: 2021233813