Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jonge bestuurders onder invloed van alcohol

Gepubliceerd op:

Zierikzee, Goes - Zowel in Goes als in Zierikzee werden in de nacht van vrijdag op zaterdag jonge bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. In beide gevallen raakten de bestuurders hun rijbewijs kwijt.

In Zierikzee werd een vrouw van 21 jaar oud (afkomstig uit Zwijndrecht) rond 00.40 uur gecontroleerd door de politie. Haar rijgedrag was hier de oorzaak van. De vrouw reed slingerend door de Vlakestraat in Zierikzee. Ze moest een blaastest doen en werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Uit die analyse bleek dat zij ruim vijf keer teveel had gedronken. Ze bleek 495 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht uit te blazen, terwijl 88 het maximum is voor een beginnend bestuurder. De Zwijndrechtse moest haar rijbewijs inleveren. De officier van justitie neemt binnen tien dagen een besluit of zij het nog terug krijgt.

Brommobiel op A58
Op hetzelfde tijdstip zagen agenten op de A58 een personenauto heel langzaam op de uitvoegstrook naar Goes rijden. Dat was opvallend. Nog opvallender was het toen de politiemannen zagen dat er een brommobiel voor de auto reed. Het brommobiel reed vervolgens over het witte puntstuk de snelweg weer op in de richting van Kapelle. Het voertuig is aan de kant van de weg gezet door de politieagenten. De bestuurder, een 16-jarige jongen uit Yerseke, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Zijn rijbewijs moest hij inleveren, mede vanwege dit levensgevaarlijke gedrag.

Naast de bestuurder zat een bijrijder in het brommobiel en achterin lag nog een passagier (ook 16 jaar en afkomstig uit Yerseke). Alle inzittenden van het brommobiel zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar werden de ouders van de drie tieners gewaarschuwd. Ze zijn opgehaald.

De bestuurder van het voertuig wordt op een later moment nog uitgenodigd op het bureau. Dan mag hij een verklaring afleggen over de overtredingen die hij beging. Hij zal verschillende bekeuringen krijgen voor deze overtredingen. Ook de jongeman die achterin het brommobiel lag krijgt een bekeuring omdat hij geen gordel droeg.