Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wilde achtervolging in Soest na diefstal

Laatst gewijzigd op:

Bilthoven - Het gebeurt de politie in Bilthoven niet iedere dag. Maar vanmorgen raakten agenten verzeild in een wilde achtervolging door Bilthoven Noord.

Beschadigde voertuigen na wilde achtervolging

Politieagenten van het basisteam in  Bunschoten, Eemnes en Soest kregen een melding van diefstal uit een bestelbusje die stond geparkeerd op de Bilderdijklaan in Bilthoven. Twee mannen zouden er met gereedschap vandoor zijn gegaan. ‘We kregen van de meldkamer het signalement van de auto, kenteken en rijrichting. Op de N234 zagen wij de auto in tegengestelde richting ons passeren. Wij draaiden om en reden op een afstand van drie tot vier auto’s achter het voertuig aan Soest in. We hadden inmiddels om ondersteuning van collega’s gevraagd.’ 

De auto met daarin de verdachten dreigde steeds meer uit zicht te raken. ‘Hij volgde een onnavolgbare route door woonwijken en langs speeltuintjes. Omdat wij het vermoeden hadden dat ze ieder moment uit de auto zouden kunnen springen, hebben we het stopteken aangezet. Toen ging de auto er vandoor. De auto bereikte een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur door een woonwijk. Over drempels, mensen moesten aan de kant springen. Het was echt wilde westen.’ 

Klem gereden
De bestuurder van de auto reed een doodlopend weg in, hij moest een klein stukje achteruit en dat maakte het mogelijk voor de politie om langszij te komen. De bestuurder ramde de politieauto. Die was beschadigd en kon daardoor niet verder rijden. Maar de opgeroepen collega’s hebben hem klem kunnen zetten op de Beetzlaan in Soest.

Het gestolen gereedschap werd in de auto terug gevonden. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingenomen en de politie wil hen uiteraard ook laten vervolgen voor  de diefstal van het gereedschap.  

De politie zoekt nog getuigen. Heeft u iets gezien dat met deze achtervolging en aanhoudingen te maken heeft, meld het dan via 0900 8844 of via het tipformulier.