Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Bureau Rijnmond gaat ‘over de grenzen’.

Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van Openbaar Ministerie en politie, besteedt donderdag onder andere aandacht aan drie Fraudezaken die hebben gespeeld in Zeeland.

OOSTBURG, HEINKENSZAND en SOUBURG
In één geval was sprake van bankhelpdesk-fraude waarbij een 76-jarige man uit Oostburg ruim 1000 euro kwijtraakte. Eén van de verdachten nam het geld op bij een pinautomaat aan de Groeninx van Zoelenlaan in Rotterdam. Daar zijn beelden van.

In de andere twee gevallen was sprake van zogenaamd ‘vriend in nood’ fraude. Daarbij raakten twee slachtoffers uit Heinkenszand en Oost-Souburg in totaal 7000 euro kwijt. Ook van deze twee pinners zijn beelden toen zij geld opname bij pinautomaten aan de Crooswijkseweg en de 1e Middellandstraat in Rotterdam.

SCHIETEN
Bureau Rijnmond besteedt ook aandacht aan een schietincident en een overval. Het schietincident vond plaats in de nacht van 6- op 7 oktober aan de Van Goghstraat in Dordrecht. Er zijn beelden van de verdachten waar de politie nog naar op zoek is.

OVERVAL
De overval, waar beelden van worden getoond, werd op 1 oktober gepleegd aan de Schoklandsestraat in Rotterdam. In dit geval werd er geen buit gemaakt omdat de medewerkster reageerde op een manier waar de overvaller kennelijk niet op had gerekend.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.