Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man in woning belaagd en beroofd

Gepubliceerd op:

Den Helder - De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat een bejaarde man donderdagavond in zijn woning aan de Jan Verfailleweg was overvallen. De recherche komt graag in contact met getuigen.

Getuigen gezocht

Rond 20.15 uur hoorde een bewoner van de Jan Verfailleweg geluiden in zijn woning: een jongeman bleek zijn woning binnengekomen te zijn. Er ontstond een worsteling waarbij de hoogbejaarde man buiten westen raakte. Toen hij bijkwam, bleek dat zijn portemonnee was gestolen. Direct na de melding zijn de hulpverleningdiensten ter plaatse gekomen, werd de bewoner naar het ziekenhuis gebracht en is een politieonderzoek ingesteld. De bewoner raakte lichtgewond en kon na behandeling weer naar huis.

Getuigen gezocht
De recherche doet onderzoek en is op zoek naar mensen die mogelijk donderdagavond iets verdachts hebben gezien op de Verfailleweg, dat te maken kan hebben met bovenstaande diefstal met geweld. Van de dader is het volgende signalement bekend:
- jongeman van ongeveer 25 jaar oud
- getinte huidskleur
- zwarte kleding.
De dader sprak slecht Nederlands.

Vragen aan het publiek
* Heeft u iets gezien afgelopen donderdagavond in de omgeving van de Jan Verfailleweg?
* Heeft u informatie maar wilt u liever anoniem melding doen? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.
* Heeft u camerabeelden vanuit de omgeving (woning, bedrijf of dashcam) waar deze dader mogelijk op te zien is op donderdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur?

Dan komt de recherche graag in contact met u. Informatie kan gedeeld worden via tel.nr. 0900-8844 of via onderstaand contactformulier. Vermeldt u er a.u.b. zaaknummer 2021240599 bij. Alvast dank!

 

2021240599