Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Team West: incident stoeptegel van brug gegooid

Gepubliceerd op:

Den Haag - Leiden - Vanavond vragen we in opsporingsprogramma Team West aandacht voor een incident waarbij een stoeptegel van een fiets- en voetgangersbrug werd gegooid.

Stoeptegel van brug gegooid | Den Haag
Op de Lozerlaan werd begin juli een stoeptegel van een voetgangers- en fietsbrug naar beneden gegooid. De stoeptegel kwam op een auto terecht. De bestuurder van de auto heeft enkele verwondingen door het rondvliegende glas opgelopen, maar is er met de schrik van af gekomen. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. In het programma doen we een getuigenoproep.

Brandstichting | Leiden
Eind september kreeg de politie een melding van brand bij een woning aan de Zoeterwoudsesingel in Leiden. Door de brand konden de twee bewoners niet via de deur de woning verlaten. In paniek zijn zij via een raam het balkon opgeklommen. Door de brandweer zijn zij van het balkon gehaald. Uit politieonderzoek bleek dat er mogelijk sprake is geweest van brandstichting. Eerder werd er bij dezelfde woning al een ruit vernield. In de uitzending van vanavond delen we camerabeelden van de persoon die kort naar de brandstichting wegloopt en roepen we mensen op zich te melden wanneer zij iets hebben gezien.

Winkeldiefstallen supermarkt | Den Haag
Afgelopen zomer deed een man op vier verschillende momenten boodschappen bij een supermarkt aan het Loosduinse Hoofdplein in Den Haag. In juni, juli en augustus laadde de man zijn winkelwagen vol om vervolgens de spullen in een tas te doen en de winkel via het magazijn te verlaten. De vierde en laatste keer herkende het personeel hem en is hij via het magazijn weggerend, dit keer zonder tas. Tijdens de uitzending worden camerabeelden van de man getoond.

Bankhelpdeskfraude | Den Haag
Het programma Opsporing Verzocht besteed vanavond aandacht aan een bankhelpdeskfraudezaak. In december 2020 wordt een oudere mevrouw in een woning aan de Melis Stokelaan in Den Haag gebeld door een zogenaamde medewerker van een bank. De “medewerker” gaf aan dat er problemen waren met haar bankrekening en dat een collega de bankpassen bij haar op zou komen halen om het probleem te verhelpen. De dame overhandigde vervolgens de bankpassen van de zogenaamde medewerker toen deze bij haar aan de deur stond. In totaal bleek er 20.000 euro van haar rekening te zijn afgeschreven. Vanavond worden beelden getoond van de man die de bankpassen bij de woning van het slachtoffer in ontvangst neemt.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag 15 september wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht wordt om 21.20 uur uitgezonden op NPO1 en wordt morgen op dezelfde zender om 13.20 uur herhaald.