Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vuurwapens in beslag genomen

Laatst gewijzigd op:

Bergen op Zoom - Tegen een 31-jarige inwoner van Vlissingen werd maandagavond aangifte gedaan door een politieagent. De Vlissinger zou de agent hebben bedreigd, geslagen en geduwd hebben tijdens een onderzoek in zijn auto. De agent heeft aangifte gedaan. Hij raakte niet gewond, omdat hij een vuistslag kon afweren.

Surveillerende agenten zagen de auto met een snelheid van tussen de 150 en 170 km/u over de snelweg rijden. De bestuurder ging de weg af en reed de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom in. Daar kreeg hij een stopteken van de agenten. Hij stopte even verderop, in de Meidoornlaan.

Auto doorzocht

Vanwege eerdere veroordelingen van de bestuurder wilden de agenten de auto waar de man in reed doorzoeken. De man gaf daar ook toestemming voor. Toen de agenten echter mogelijke verborgen ruimtes wilden openmaken, werd de man kwaad. Hij duwde een van de agenten en probeerde hem een vuistslag te geven. Ook bedreigde hij de agent toen die de klap afweerde. De man werd aangehouden, maar werkte niet mee. Nadat de agenten pepperspray hadden gebruikt om hem onder controle te krijgen kon hij wel worden geboeid en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

In een verborgen ruimte van de auto waar de Vlissinger in reed werd een vuurwapen gevonden. Agenten hebben direct toestemming gevraagd om een zoeking te doen in de woning waar de man verbleef. Dit betrof een woning aan het Klaproosplein in Bergen op Zoom. In de woning werden diverse stuks munitie en nog een vuurwapen aangetroffen. De goederen, inclusief de auto waar de man in reed, zijn door de politie in beslag genomen. In de woning aan het Klaproosplein is de bewoonster aangehouden.

De twee verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht en zitten nog vast. Ze worden door rechercheurs gehoord.