Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw met geweld beroofd van tas; getuigen gezocht

Gepubliceerd op:

Alkmaar - Op de Lodewijk van Velthemstraat werd zondag rond 18:00 uur een 55-jarige vrouw op straat met geweld beroofd van haar tas. De dader, een man in een donkere lange jas, rende weg in de richting van de Boendalestraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

Aan het begin van de avond liep de vrouw met meerdere tassen over de Van Maerlantstraat, toen zij lopend werd ingehaald door een man. Hij liep even voor haar tot hij zich op de hoek van de Lodewijk van Velthemstraat plots omdraaide en haar vastgreep. Hij bedreigde haar en trok met geweld de tassen van haar arm. Het slachtoffer kwam hierbij op de grond terecht. De dader rende daarna met één van haar tassen terug in de richting waar zij vandaan kwamen. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op aan haar benen. De politie heeft in omgeving naar de verdachte gezocht, maar de man niet meer aangetroffen.

De verdachte had een lichte huidskleur en kort zwart haar. Hij was klein van postuur en ongeveer 1,55 meter lang. Hij droeg een lange zwarte jas, een lichtblauwe spijkerbroek en witte sneakers. Hij had een blauw mondkapje voor zijn gezicht.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u rond 18:00 uur, voor of na de beroving, de verdachte in de omgeving van de Lodewijk van Velthemstraat gezien? Heeft u een camera in de buurt en mogelijk beelden van de verdachte? Of heeft u andere informatie over deze beroving? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook door te bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Of stuur uw tips/beeldmateriaal via het tipformulier.

2021242871