Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

17-jarige jongen aangehouden voor opruiing

Gepubliceerd op:

Beverwijk - De politie heeft vrijdagochtend in Beverwijk een 17-jarige jongeman aangehouden op verdenking van opruiing. De verdachte zou op social media bedreigende en opruiende berichten hebben geplaatst die opriepen tot geweld tegen de overheid.

In een onderzoek naar meerdere bedreigingen aan het adres van leden van het kabinet en oproepen tot geweld die half november werden geplaatst op social media wist de recherche de verdachte te identificeren. Daarop werd direct actie ondernomen en hielden zij de jongeman ’s ochtends in zijn woning aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Opruiing
Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. De strafmaat is fors en kan zelfs oplopen tot een gevangenisstraf van een aantal jaar. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst.

Dus plaats of deel dit soort berichten niet!

Iets gehoord of gezien?
Ziet u dat er in uw omgeving wordt opgeroepen tot ongeregeldheden of heeft u andere informatie die voor ons van belang kan zijn? Neem dan contact met op met de politie via het tipformulier of bel 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

2021245543