Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na poging beroving op taxichauffeur

Laatst gewijzigd op:

Zaandam - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige man uit Purmerend aangehouden voor een poging beroving op een taxichauffeur. De verdachte probeerde onder bedreiging van een mes, geld van het slachtoffer afhandig te maken. Hierbij raakte het slachtoffer licht gewond.

xxx

Omstreeks 00.15 uur reed de 30-jarige taxichauffeur uit Amsterdam naar Zaandam om een klant op te halen voor een rit naar Amsterdam. In de wijk ’t Kalf stapte de man in. Na wat onduidelijkheid over de locatie waar de man heen zou moeten, haalde hij een mes tevoorschijn en bedreigde de taxichauffeur. De verdachte riep tegen de man dat hij geld moest hebben. Geschrokken probeerde de taxichauffeur een plek te vinden waar hij de auto tot stilstand kon brengen. Op de Dr. H.G. Scholtenstraat parkeerde hij de auto en verzocht de verdachte om weg te gaan. De verdachte bleef dreigen en maakte stekende bewegingen richting de taxichauffeur. Hierbij raakte hij licht gewond. Het slachtoffer wist vervolgens uit de auto te vluchten en rende weg.

Onderweg kwam hij een scooterrijdster tegen die over het nabij gelegen fietspad reed. De verdachte rende nog achter het slachtoffer aan maar dankzij de behulpzame vrouw wist de Amsterdammer te ontkomen. Vervolgens werd de politie gealarmeerd.

De politie startte direct een onderzoek en na een zoekslag in de omgeving met hulp van de hondengeleider, werd de verdachte in de bosjes aangetroffen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Voor het slachtoffer en de behulpzame vrouw is slachtofferhulp ingeschakeld. De recherche zet het onderzoek voort.

2021248116