Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Twee aanhoudingen na handel gefraudeerde vaccinatieregistraties

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - De politie heeft twee personen aangehouden die worden verdacht van handel in gefraudeerde vaccinatieregistraties. De twee vrouwen zijn gister en vandaag aangehouden nadat de Amsterdamse politie door de Koninklijke Marechaussee werd getipt over deze specifieke handel.

De 30-jarige vrouw en 31-jarige vrouw uit Amsterdam werken beiden in een artsenpraktijk in Amsterdam als doktersassistenten. Uit onderzoek blijkt dat de vrouwen tientallen mensen hielpen aan een vaccinatiebewijs zonder dat deze mensen daadwerkelijk een prik kregen. Hiervoor ontvingen de vrouwen een geldbedrag van tussen de 500 en 1000 euro per vaccinatiebewijs. Door deze frauduleuze invoer in het registratiesysteem was het mogelijk voor mensen om een QR-code te ontvangen en een ingevuld vaccinatiepaspoort met stempels van de dokterspraktijk.

De politie werd door de Koninklijke Marechaussee getipt. In een lopend onderzoek naar verdovende middelen op Schiphol kwam via een zijspoor deze specifieke handel aan het licht. De politie doet verder onderzoek naar de tientallen klanten die een gefraudeerde “registratie” gekocht hebben.

Komt u wel eens (online) in aanraking met dit soort handel? Laat het de politie dan weten via 0900-8844.   

UPDATE: De politie heeft gisteravond een derde verdachte aangehouden, een 52-jarige vrouw die ook werkzaam was bij de artsenpraktijk.