Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bericht update: Drie mannen aangehouden voor wapenbezit

Gepubliceerd op:

Hattem - De politie heeft maandag 1 november ter hoogte van de Vechtstraat drie mannen aangehouden nadat in een auto vuurwapens werden aangetroffen.

Aanhouding bij een auto.

De auto, die werd bestuurd door een 29-jarige man uit Raalte, parkeerde op de Vechtstraat, waar ook een andere auto stond. De politie zag dat er goederen van de ene naar de andere auto werden overgedragen. Agenten vonden dit verdacht en besloten de auto te controleren. Na controle bleek dat de 29-jarige man in het bezit was van verdovende middelen en een mes. De goederen die van de ene naar de andere auto werden gelegd bleken vuurwapens te zijn. Agenten troffen een pump action geweer en een automatisch vuurwapen met munitie aan.

De 29-jarige man uit Raalte en de inzittenden van de tweede auto, een 25-jarige man uit Zwolle en een 23-jarige man uit Hattem, zijn aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Later op de avond werd na zoeking in woningen van de aangehouden mannen nog een vuurwapen en illegaal zwaar vuurwerk (cobra’s) aangetroffen. Ook deze goederen zijn in beslag genomen.

Dit bericht betreft een gewijzigde versie van het bericht dat op 3 november is gepubliceerd. Daarin werd gemeld dat er sprake zou zijn geweest van een uitwisseling van goederen. Dat moet overdracht van goederen zijn.

(2021512270 ^SL/^hk)