Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Verdachten gewapende overval snel aangehouden

Drie jonge verdachten van een gewapende overval zijn vannacht op de Blaarthemseweg in Eindhoven aangehouden. Zij zouden kort daarvoor een woning aan de Peter van Anrooylaan hebben overvallen.

Aanhouding op straat

Kort voor middernacht werd bij de woning aan de Peter van Anrooylaan in Eindhoven aangebeld. De bewoner en zijn vriendin waren op dat moment thuis. Toen de man de deur open deed, stonden er drie jongens voor zijn deur die hem de woning in duwden. Daar bedreigden ze de man en zijn vriendin met steekwapens en eisten geld. Nadat ze een geldbedrag en enkele juwelen buit hadden gemaakt, vluchtten de daders het huis weer uit.

Zoektocht

De door de bewoner gealarmeerde politie startte direct een zoektocht in de omgeving van het huis. Op de Blaarthemseweg zagen de collega’s drie jonge mannen die aan het signalement voldeden. Zij wilden net een taxi instappen. Het drietal werd aangehouden en bij hun fouillering kwam ook een deel van de buit tevoorschijn. De drie verdachten (14, 15 en 17 jaar oud) zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. Tijdens de overval raakte niemand gewond.

Getuigen

Wij doen uiteraard verder onderzoek naar deze overval. Daarbij zijn we ook nog op zoek naar getuigen. Heeft u in de omgeving voorafgaand, tijdens of na de overval iets bijzonders gezien? Laat het ons weten. Dat kan via  onderstaande mogelijkheden.