Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vrouw aangehouden voor oplichting en belastingfraude

Gepubliceerd op:

Apeldoorn - De politie en FIOD hielden dinsdag 9 november in een gezamenlijke actie een 39-jarige vrouw uit gemeente Apeldoorn aan. De vrouw wordt verdacht van oplichting, valsheid in geschrift en belastingfraude. De verdachte is aangehouden voor verhoor en haar woning en een opslaglocatie in Lelystad zijn doorzocht. Er is beslag gelegd op fysieke en digitale administratie.

Logo Fiod

Het strafrechtelijk onderzoek startte naar aanleiding van een aangifte van oplichting en valsheid in geschrift bij de politie in 2020. De vrouw had een eigen administratie- en incassokantoor en deed de administratie voor diverse personen en ondernemers. Door haar handelwijze kregen diverse klanten van de vrouw forse problemen met de Belastingdienst. De verdachte leende daarnaast bij meerdere van haar kennissen geld voor haar eigen ondernemingen. Ze deed daarbij, naar het oordeel van het onderzoeksteam het voorkomen alsof het een zakelijke lening voor haar onderneming betrof. Door vreemd vermogen aan te trekken zou verdachte minder belasting hoeven te betalen. Uit het onderzoek is de verdenking gerezen dat door de verdachte in de jaren 2017 tot en met 2020 vermoedelijk vermoedelijk onjuiste belastingaangiften heeft ingediend.  

Belastingfraude 
Belastingfraude is maatschappelijk ontwrichtend en ondermijnt het belastingsysteem. Het is concurrentievervalsend en benadeelt niet alleen de eerlijke bedrijven, maar ook de belastingbetaler.