Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hennepkwekerij ontmanteld in Utrecht

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - In de wijk Tolsteeg en Rotsoord in Utrecht heeft de politie in de middag van vrijdag 1 oktober 2021 naar aanleiding van een ondermijningsactie een hennepkwekerij ontmanteld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Hennep

Door onderzoek van de politie is de deze hennepkwekerij aan het licht gekomen. In de woning zijn in totaal 114 hennepplanten aangetroffen. Tijdens de inval waren er geen mensen aanwezig. Alle planten en hennep-gerelateerde goederen zijn in beslag genomen en ter plekke vernietigd.

Tijdelijke sluiting
Bij de vondst van een hennepkwekerij stelt de politie een rapport op voor de gemeente zodat een burgemeester bestuurlijke maatregelen kan nemen. Zo kan deze woning in Utrecht voor langere tijd worden gesloten en loopt een eigenaar daardoor het risico zijn woning te verliezen. Op deze manier bundelen gemeenten, politie, OM, de Belastingdienst en andere partners hun krachten om samen effectief op te treden tegen ondermijnende criminaliteit. 

Risico’s
Het is van belang dat u scherp bent op dit soort verdachte situaties. Een hennepkwekerij kan namelijk ook voor omwonenden gevaar met zich mee brengen: brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage.

Herkenning van een hennepkwekerij
Een hennepkwekerij is te herkennen aan de sterke (hennep)geur. Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij!

Ieder vermoeden telt
Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Herkent u iets van de kenmerken van een hennepkwekerij? Bel dan de politie via 0900 – 8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of vul het onderstaand tipformulier in.